Vi tester: TLT – Ly Tunneltelt 3EX

Står du og overvejer, at investere i et nyt telt? Så er vi nu klar med en test af vores ny erhverve telt. Det skal for god orden skyld nævnes, at vi selv har købt og betalt teltet. Tilbage i juni 2019 købte vi det nye Ly Tunnel 3 extended fra Eventyrsports egen produktlinje TLT. Vi har nu brugt teltet i omkring ti måneder, og er derfor klar til at lave et review af teltet her på siden.

Du kan finde teltet lige her.

Ly teltet er ikke vores første telt, vi har tidligere haft et Narvik 2 fra Tatonka, og et Telemark 2 fra Nordisk. Vi har altså prøvet lidt forskelligt, og det gjorde også købte af Ly teltet lidt nemmere. Det gjorde, at vi havde en klar fornemmelse af, hvad vi gerne ville have, men også hvad vi absolut ikke ville have.

Vi testede første gang teltet 5 dage efter, at vi havde købt det. Det kom nemlig direkte med på det danske Fjällräven Classic, og indtil da havde vi kun haft det sat op med fire pløkker hjemme i vores have. Du kan læse om vores tur på Fjällråaven Classic Danmark lige her.

Vi har valgt at dele testen ind i fire dele:

  • Fakta
  • Opsætning
  • Hvad er godt?
  • Hvad er skidt?

Fakta

Herunder har vi forsøgt, at liste de vigtigste fakta omkring teltet.

Pris: 3.999,-
Vægt: 3,45 kg
Sammenpakket mål: 49 cm x 19 cm
Vandsøjletryk oversejl (mm): 3.000
Vandsøjletryk bunden (mm): 10.000

Opsætning

Teltet er ganske nemt at rejse. Som mange andre tunneltelte består teltet af tre stænger, som går på tværs af teltet. Midterstangen er lidt længere end de to andre, hvilket giver lidt ekstra højde i kabinen. Og det er rigtig rart, når man selv rager lidt op i landskabet.

Når man først får sat de tre stænger i jorden, så går det faktisk ganske hurtigt med at sætte de fire hjørne pløkker i. *Voila* så står teltet ganske pænt. Teltet står overraskende stabilt, selv hvis man kun vælger, at sætte pløkker i hjørnerne. Jeg vælger dog altid, at spænde teltet ordenligt op, hvis jeg skal overnatte i det.

Selve øjerne er mulige at efterspænde når man først har sat pløkkerne i. Hjørnespænderne er lavet i aluminium. Det giver et meget solidt spænde, som man ikke er bange for går i stykker, når man spænder teltet. Aluminiums spænderne kan dog godt være lidt svære at spænde. Badunerne kan også spændes efterfølgenden både i toppen og bunden, så det giver god mulighed for at få teltet til at stå helt skarpt.

Hvad er godt:

Personligt syntes jeg, at vægten og pakstørrelsen er meget tiltalende for et tre personers telt med ekstra apsis. Hvis man er tre personer på tur, så er der god plads til tasker i apsis, samt tre liggeunderlag i kabinen. Derudover så har det nogle gode features, fx. kan man åbne fronten (se billede længere oppe), så kan man nyde udsigten, men stadig ligge i læ for vejret.

Hvad er skidt:

Intet er jo ikke så skidt, at det ikke er godt for noget. Og med det sagt, så syntes jeg, at aluminiums spænderne er trælse at bruge. Men jeg forstår jo godt, hvorfor at man har valgt at bruge dem.

Og en ting jeg aldrig bliver gode venner med, om det så er til teltet, soveposen eller liggeunderlaget, det er pakposen. Her har man valgt at lave en pose med en meget stor åbning, hvilke giver god mening, når teltet skal pakkes ned. Den er desværre lavet i samme silikoniseret nylon som teltet hvilket gør den meget glat, når man skal have teltet ned i posen.

Vi har derfor valgt, at købe en kompressions pose til vores telt. Så når teltet skal med på tur, så kommer det derned i. Resten af tiden opbevarer vi teltet efter anbefalingerne.

Anbefaling

Man får utroligt meget telt for pengene med TLT LY Tunnel 3EX . Især hvis man sammenligner med de tunge drenge i branchen som fx. Hilleberg, Nordisk, Fjällräven og Helsport. Er det første gang man skal ud og købe et telt, og vil man gerne købe et godt telt første gang, så er LY Tunnel 3EX, helt klart værd at kigge på. Syntes man 3,45 kg bliver for tungt., så findes der en to personers udgave til 3299,- dog uden den ekstra apsis.

Har du yderligere spørgsmål til teltet, så er du velkommen til at skrive til os herinde eller på Instagram, og så skal vi forsøge at hjælpe så vidt muligt.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *