Tre ideer til endagsudflugter i Østjylland

Sommerferien er over os, og som så mange andre, har vi i år valgt at blive herhjemme i skønne Danmark. Vi holder dog først sommerferie i august, men vi har stadig planlagt en masse mindre ture i weekenderne i juli måned. Heldigvis! Her i blogindlægget har vi samlet tre af vores yndlingssteder i Østjylland, som er perfekte steder til endagsudflugter.

 

                                            Mols bjerge er fuld af muligheder for gode endagsudflugter

Nationalpark Mols Bjerge

Nationalpark Mols Bjerge er et fantastisk naturområde beliggende på Djursland, og her kan man nemt bruge flere dage i det smukke område. Man kan f.eks. gå Mols Bjerge-stien, som er en 60 km lang vandrerute, som tager dig med igennem tre etaper. ‘Kaløetapen’, ‘Bjergetapen’ og ‘Ebeltoftetapen’ som alle viser de skønneste sider af Djursland. Ønsker man dog en mini-version, som passer bedre til en endagsudflugt, så anbefaler vi en tur til Trehøje. 

Trehøje er placeret højt i terrænet, sådan at man fra toppen har udsigt indtil både Aarhus og Ebeltoft. Udsigten fra højene er fantastisk. Adgangen dertil nem, da man kan parkere sin bil praktisk talt nede for foden af højene. Trehøje er absolut et besøg værd – alene for udsigtens skyld. Har man ekstra tid, så går der flere små vandrestier forbi højene. Man kan altså nemt bruge stedet som et udgangspunkt for en kortere dagstur.

Vi besøgte selv stedet flere gange og seneste en kold dag i det tidlige forår. Her brugte vi et par timer i de smukke bløde bakker omkring Trehøje. Nationalparken Mols Bjerge står derfor højt på vores liste over favoritsteder i Østjylland. 

Vil du vide mere om Nationalpark Mols Bjerge, kan du læse meget mere om område her. 

                                            Vi drak vores medbragte morgenkaffe på Ebeltoft havn.

Ebeltoft

Ebeltoft by er kendt for sine smalle gader og hyggelige små huse. Det er en super hyggelig by at besøge, hvis man har en dag, hvor man ikke helt ved, hvad man skal få tiden til at gå med i sin ferie. Byen byder både på lækre spiseoplevelser, spændende seværdigheder og ikke mindst muligheden for blot at slentre igennem byen med en kæmpe is i hånden. 

Ebeltoft havn er i sig selv en oplevelse værd, her kan man gå kigge på alle de fine både som ligger i lystbådshavnen, og måske drømme en smule om, at man selv ejer en af dem. Det er også her på havnen, at Fregatten Jylland ligger. Der er bygget et helt museum op omkring Fregatten Jylland, som er et besøg værd for den historie interesserede. Der er mange forskellige aktiviteter, som alle er gratis, når man først har betalt billetten. Oog! Når man først har købt billet dertil, så gælder billetten i 7 dage, så man kan sagtens komme igen, hvis lysten ikke blev stillet ved det første besøg 😉 

Du kan læse meget mere om Ebeltoft by her, og om Fregatten Jylland lige her
Pssst… Husk, at du i juli måned får 50% rabat på billetterne p.g.a. Regeringens hjælpepakke. 

 

 

 

 

                                                                        Østre gåsekær ved Silkeborg

Østre Gåsekær – Silkeborg

Silkeborg er omgivet af den smukkeste natur, og fyldt med muligheder for at dyrke friluftslivet i alle des aspekter, og den perfekte destination til endagsudflugter. Lige syd for Silkeborg finder man en lille naturperle i områderne Østre og Vestre Gåsekær. Her ligger to naturlejrpladser lige ud til Brassø, og lejrpladserne kan derfor også tilgås med både kajak og kano. I foråret besøgte vi Østre Gåsekær på en helt almindelig onsdag, og hvilken oplevelse! Med vand på 3 sider af lejrpladsen, som er beliggende på en lille pynt, så har man en fantastisk udsigt, lige meget hvor man kigger hen. 

Vi kan absolut anbefale Østre Gåsekær, hvis du står og mangler destinationen til din næste weekend ud i det blå. Derudover har området så meget at byde på, så vi anbefaler, at I tjekker de flotte vandreruter, mountainbike sporene eller nogle af de mange andre outdoor muligheder som Silkeborg byder på. 

Du kan læse mere om lejrpladsen ved Østre Gåsekær her, og mere om de mange muligheder for outdoor aktiviteter i Silkeborg her

Er du klar på mere end blot endagsudflugter, så kan du læse vores guide til nybegyndere i friluftslivet lige her: Guide til nybegyndere i friluftsliv 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *