Bålmad: Påskelam

Bålopskrifter: Påskelam

Påsken står for døren, og derfor kommer der selvfølgelig også en opskrift på en lækker omgang påskelam.

Der er mange holdninger til lam, og næsten lige så mange måder at tilberede det på. Her hjemme er vandene lidt delt – nogen er nemlig lidt mere til lam end andre. Meen det er her at tilberedningen kommer ind i billedet. 

Vi kommer til at dele denne lidt mere traditionelle ret med lam og i næste uge, tager vi så en lidt mere alternativ tilgang til lam. 

Fællesnævneren for begge retter er forberedelse, for lam er altså lækrest, hvis det er godt mørt, og her kommer vores sous vide ind i billedet. 

Den mere traditionelle ret bestod af lammekølle med stegte porre, salat med syltede rødløg, humus og brød. Ooog selvfølgelig en sports cola på siden. 

Lammekøllen røg i sous viden i 10-12 timer, og blev derefter stegt godt af over bål. Det gav kødet en super lækker stegeskorpe, som også gav massere af smag til retten. 

Vi tænker, at nogen godt kan blive en smule afskrækket af at lave større stykker kød over bål, men man skal huske at forberedelsen hjemmefra er halvdelen af arbejdet. På den måde, kan man nemlig lave super smagfulde retter over bål. 

Så mangler du en god ret til påskens tur, så kan denne opskrift på påskelam kraftigt anbefales. 

Find flere bålopskrifter her:

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *