Bålmad: Tangine m. kylling

Bålopskrift: Tangine m. kylling

Leder du efter en god efterårs/vinter opskrift til dit næste båleventyr, så har vi her den helt rigtige simreret. Da vi sidst var afsted med en flok venner, blev vi introduceret for tanginen, og vi må indrømme, at sådan en nu står højt på ønskelisten. Hvis du ved hvad en tangine er, så er den det nordafrikanske svar på en stegeso, den kan dog ikke indeholde helt så meget væske, som en stegeso. 

At lave retter i en tangine er egentlig rimelig simpelt, da man “blot” smider en masse lækre grøntsat, og lidt kød – hvis man er til det i tanginen, tilføjer lidt væske og sætter den ind i bålet. Vupti så er der lækker mad 30-40 min senere. 

I vores tangine røg der: 

 • Couscus – i bunden 
 • Kyllingelår – stegt af på en pande, inden de røg i tanginen. 
 • Rødløg 
 • Slikærter
 • Forskellige nødder 
 • Hk. tørrede abrikoser
 • Rødkål 
 • Gulerødder – skåret i lange strimler. 
 • Hvidløg
 • Spidskommen 
 • Kanel 
 • Chili
 • Korianter
Vi kogte lidt ekstra couscus ved siden af med lidt hvidløg i. og rørte en helt simpel dressing af lidt creme fraiche. Super simpelt, men rigtig lækkert og velsmagende. 
 

En rigtig vinterret, som fint kan stå og passe sig selv i bålet, man skal bare passe på at den ikke får det alt for varmt, da væsken i retten så hurtigt kan fordampe, og retten brænde på. Vi stillede tanginen på vores lille bålstativ fra Petromax, og det fungerede faktisk rigtig godt. Der er ingen tvivl om, at en tangine ryger på dette års ønskeliste. 

God appetit!  

 

Find flere bålopskrifter her:

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *