Bålmad: Stegte græskar og kartofler med svampe i flødesauce

Bålopskrifter: Stegte græskar og kartofler med svampe i flødesauce

Uh, efteråret banker snart på døren, og det bærer retterne i bålkøkkenet tydeligt præg af. Der er ingen tvivl om, at vores holdning til mad over bål er: “Kan det laves på et komfur, så kan det også laves over bål” – altså meget få begrænsninger. Nogle gange lykkes det, andre gange bliver det ikke helt som vi havde tænkt, men det kan der også være noget fint i synes vi. 

Men derfor har vi ofte – vi tømmer køleskabet – tilgangen til vores bålretter. Det var også tilfældet denne gang, hvor vi havde en rest kartofler og lidt græskar fra tidligere på ugen, og vi fandt lidt Karl Johan svampe i skoven ved shelteret, da vi ankom. Dermed blev vores indkøbsliste skåret ned til fløde og steak af okseinderlår. Nemt og lige til. 

Græskar og de forkogte kartofler (dem kogte jeg bare hjemme inden vi tog afsted) røg en tur på panden. Imens blev svampene skåret, og flødesaucen blev startet op. Her efter røg en steak af okseinderlår på panden, og et par minutter senere, havde vi noget af et festmåltid, hvor langt det meste var fundet hjemme i køleskabet. 

Bålmad kan altså nemt være reste mad, og en god og nem måde at få tømt køleskabet for nogle af de mange rester man nemt kan have stående. 

Så hermed et tip givet videre: Lad vær med at overtænk bålmad, lav hvad du plejer at lave derhjemme, og tøm gerne køleskabet for de mange rester, og brug dem i din bålmad. 

God appetit 🙂

Find flere bålopskrifter her:

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *