Fjällräven Classic Denmark

Om mindre end en uge snører vi begge vandrestøvlerne og drager mod de sydfynske alper. Her skal vi nemlig deltage i Fjällräven Classic Danmark 2019. Vi glæder os! 75km, 3 dage, 2 rygsække, 1 telt og en sørens masse Marabou chokolade.

Vi har begge vandret før – både syd og nord for ækvator. Men det er efterhånden lidt tid siden, at vi sidst har været på vandretur i Danmark. Grejnørden (læs: Lars) herhjemme sagde derfor naturligvis: “Det kræver nyt udstyr”.

Der er derfor blevet købt ind til den store guldmedalje, hvilket vi vil komme nærmere ind på i et senere indlæg. Her går vi også mere i detaljer med does and don’ts i forhold til pakning af en vandrerygsæk – du kan læse indlægget her.

Fjällräven Classic Danmark

Hvad er Fjällräven Classic Danmark?

Fjällräven Classic er et event startet af det svenske brand Fjällräven, og det bliver afholdt i fire lande: Sverige, Danmark, Hong Kong og USA. Det er muligt at købe billetter til disse fire classic, man skal dog være hurtigt ude. Der er nemlig ofte rift om billetterne. Derudover har Fjällräven også et Polar race, som man skal udvælges til, men mere om dette en anden gang.

Fjällräven Classic Danmark løber over tre dage med to forskellige startdage. Enten starter man onsdag den 3. og slutter fredag den 5. Ellers starter man torsdag den 4. og slutter lørdag den 6. Juli.

På nuværende tidspunkt glæder vi os helt afsindigt til tre dages vandring på smukke Sydfyn. Amalie er opvokset på Vestfyn, så det bliver en tur i vante omgivelser. Der bliver forhåbentlig massere af tid til gode snakke med en masse nye mennesker, men også tid til at nyde den skønne natur området har at byde på.

Ruten er i år lidt anderledes, da vi ender turen på Bjørnmose Gods istedet for Valdemar Slot. Men det gør os egentlig ikke det store, da det lige nu bare kribler i fødderne efter at få støvlerne på og nogle kilometer i benene.

Fjällräven Sydfyn Øhavruten

Hvad koster sådan en tur?

Prisen for en billet er 1400kr, hvilket er inklusiv gas til en brænder samt 3 måltider om dagen plus snacks. Vi syntes, at det er en okay pris for så velsmurt et arrangement som Fjällräven Classic. Det er den eneste form for betalt friluftstur, som vi deltager i, men arrangement er efter vores mening pengene værd.

Klar, parat, start!

Vi har ærlig talt ikke fået trænet helt vildt meget op til turen. Det anbefales, at man som nybegynder vandrer omkring 200km fordelt på små mindre ture med sin rygsæk, så man lærer, hvad det vil sige at vandre med sin bagage. Det har vi i år ikke gjort, men vi har også hver især været på længere vandreture før, og kan derfor nok ikke rigtig defineres som nybegyndere længere. Derudover er den fysiske form herhjemme på et acceptabelt niveau for tiden, omend den altid kan blive bedre!

Undervejs på turen vil vi dele vores oplevelser fra turen og den skønne natur omkring os, så har du lyst til at få et lille indblik i 2019 udgaven af Fjällräven Classic Denmark, så hop over på vores Instagram.

 Vi glæder os lige nu bare til at kalenderen viser onsdag, så vi kan komme afsted

A&L

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *