roadtrip rundt i europa

Friluftsferie: Sådan planlægger du din næste tur

Vores – om end noget forsinkede – efterårsferie er lige om hjørnet, og i den forbindelse er vi i gang med at planlægge vores næste friluftsferie.

Turen går denne gang til skønne Sverige, hvor vi i fire dage skal slappe af og selvfølgelig nyde den fine svenske natur. Men hvordan planlægger man egentlig lige en god friluftsferie, når man besøger et nyt sted? Vi har over årene gjort os en del erfaringer i forhold til planlægning, og vi vil prøve at give de mest essentielle videre til jer

Hvilken slags friluftsferie skal du på?

Der findes jo selvfølgelig mange forskellige typer friluftsferie, fælles for de fleste er dog at de sjældent kan bestilles som en pakkerejse (medmindre du er villig til at kaste en mindre formue efter det), der findes dog en række “smuthuller”, som kan gøre din planlægning nemmere.

Først og fremmeste skal du beslutte, hvilken type friluftsferie du gerne vil på.

A. Ferie med fast base

B. Ferie fra A til B ala roadtrip, vandretur osv.

Vi falder typisk i kategori A, dog tog vi i sommers på en ret spontan sommerferietur ned igennem Europa, hvor vi primært sov i telt eller i vores bil. Du kan læse meget mere om turen, og hvordan vi havde 10 overnatninger ned i gennem Europa, men kun betalte for 4 lige her: 10 dages roadtrip rundt i Europa

Trin 1: Overnatning  

Når vi starter vores ferieplanlægning, starter vi ofte på forskellige hjemmesider. Skal vi udenlands, så tjekker vi ofte sider som www.rejsespejder.dk eller Momondo ud. Her kan vi ofte finde de første ideer, hvis vores friluftstur skal gå udenlands.

Derfra hopper vi videre over på enten Airbnb, hvis vi leder efter en fast base eller over på app’en Park4night, hvis vi vil på roadtrip eller vandre. Det er ofte sådan vi finder overnatning, og vi fortrækker klart at bo i f.eks. en Airbnb, da det giver stor frihed i forhold til måltider osv.

Trin 2: Oplevelser

Ja, for hvordan er det lige, at man finder de gode vandreruter og generelt de flotte naturoplevelser?

Lige her har vi desværre ikke et entydigt svar, for det kan være noget at et detektiv arbejde. Men vi har dog alligevel efterhånden fundet et par tips og tricks.

Vandreruter i ind- og udland:

Her har vi en klar favorit, når det kommer til at finde gode vandreruter, og det er hjemmesiden Alltrails. 

Alltrails er en hjemmeside, hvor man egentlig “bare” plotter sin destination ind, og så viser algoritmen dig alle vandreruterne i nærområdet. Det er super nemt, og du kan læse kommentarer derinde fra folk som har gået turene.

Naturskønne steder:

Se, den er straks lidt værre… Vi har endnu ikke fundet den lette måde at finde frem til disse steder. Man kan selvfølgelig finde meget i guidebøger, men er man på jagt efter steder som ligger en smule mere “off the beaten track”, så skal der lidt mere grave arbejde til.

Vi bruger typisk tre værktøjer:

  1. Google Maps
    Helt simpelt, så finder vi området, som vi gerne vil besøge, og så begynder vi at zoome ind. Man kan ofte være heldig, at finde flotte steder på Google Maps, hvis man gider at bruge lidt tid derinde. Men ærligt, så kan det også virkelig være lidt hit and miss-agtigt.
  2.  Blogs
    Den anden mulighed er at finde guides på forskellige blogs, hvor andre ligesom har gjort det “hårde arbejde” for dig. Det kan gøre det meget nemmere for dig, men kræver selvfølgelig også, at der er nogen som har besøgt området, OG lavet en guide.
  3.  Instagram 
    Geotagging på Instagram kan være en nem måde at finde naturskønne områder i nærheden af dig. Husk at søge på flere forskellige geotags, da lokale fx. kan bruge nogle andre stednavne end de sædvanlige. Her finder vi ofte rigtig meget inspiration til vores ture, så en klar anbefaling til at bruge geotags på Instagram.

Tip: En overset ting er de forskellige lokale turist/visit-foreninger, som der findes mange af rundt omkring. De kan være en sand guldgruppe af informationer, når du kommer til et helt nyt og måske ukendt sted.

Ligger du inde med spørgsmål eller gode tips og tricks til at finde skønne steder?  Så del dem endelig i kommentarfeltet.

A&L

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *