275 steder i Danmark med fri teltning

Vi havde – som så mange andre danskere – planlagt vores sommerferie i udlandet her til sommer. Turen skulle gå til Skotland, hvor vi skulle deltage i den første Fjällräven Classic UK, og forventningerne var store. Men som så mange andre ting, blev planerne ændret efter Covid-19 ramte verden. Du kan dog læse om vores deltagelse i Fjällräven Classic Danmark lige her.

Derfor var det med stor glæde, at vi i går læste, at Miljøminister Lea Wermelin har åbnet op for 77 nye teltpladser rundt om i vores smukke land. Det er betyder altså nu, at vi i Danmark har hele 275 teltpladser, hvor der er fri teltning.

Fri-teltning-danmark

Hvad betyder fri teltning?

Områder med fri teltning er statsskove, som er blevet åbnet op, med mulighed for at man kan slå sit telt op på området og overnatte der. Der er dog en række regler som skal overholdes.
Den vigtigste er 1-2-3 reglen.

Man må maks. overnatte 1 nat, man må højst slå 2 telt op, og telte må maks. være 3-personers telte. Altså 1-2-3 reglen.
Derudover er der en række andre regler som man også skal kende. Dem vil vi prøve at liste op herunder:

Regler for fri teltning:

 • Teltene som opstilles skal være uden for synsvidde af drifts- og beboelsesbygninger, herunder også campingpladser og bilveje.
 • Der må kun tændes åben ild på de dertil indrettede bålpladser. (Nogle af stederne til fri teltning er ikke indrettet med bålpladser, så husk lige at tjekke det ud inden du tager afsted, hvis du ønsker at lave bål).
 • Man må godt anvende et feltkøkken, hvis brænderen er indelukket, som i f.eks. en Trangia eller en Jetboil. Husk at feltkøkknet ikke må stilles på brændbart materiale!
 • Husk, at orienter dig om der grundet tørke er indført et forbud mod åben ild. Du kan tjekke disse informationer på naturstyrelsen hjemmeside her.
 • Vær opmærksom på, at det de færreste steder, er tilladt at køre ind i bil på skovenes veje. Så planlæg din oppakning efter, at du skal gå et stykke.
 • Det er ikke tilladt at slå telt op på de strandbredder, klitter, enge, moser, heder, marker mv. eller andre lysninger, som indgår i de udpegede skove. Du skal altså ind i skoven og slå telt op.
 • Det er ikke lovligt at støje i skovene –  Man skal selvfølgelig have det sjovt, og man behøver absolut ikke at tysse på hinanden. Men lad musikhøjtaleren og guitaren ligge derhjemme.
 • Husk altid, at rydde op efter dig selv, og tage dit aftale med ud fra skoven. Så er der også pænt, når den næste person ankommer.

Du kan læse meget mere om reglerne for fri teltning herog du kan finde alle de nye steder som er blevet tilføjet listen her.

Fri-teltning-danmark

77 nye steder 

Vi har selv lige kastet et blik på listen over de ny tilføjede steder for fri teltning, og der er da mange nye spændende muligheder.

Vi har herunder listet tre steder, som står højt på listen til de fremtidige ture.

 • Svinkløv plantage, Fjerritslev
 • Husby Klitplantage, Ulfborg
 • Nyminde plantage, Skjern

Vi glæder os til at komme ud og opleve nogle af disse mange fine steder. Fri teltningspladser har vi selv brugt flittigt tidligere, og vi er ret begejstret for de mange muligheder der er. Derudover er det jo bare rigtig lækkert, at der er kommet en række nye steder med på listen.

Vi håber, at I kan bruge oversigten, og at I får gjort brug af de mange smukke statsskove og -plantager, som vi har her i landet. Det næste indlæg herinde kommer til at handle om, hvordan man som nybegynder indenfor friluftsliv, får taget springet og kommer afsted ud i naturen.

Vi glæder os til at dele det med jer!

A&L

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *